love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Basis tomatensaus.
Genoeg voor 1,5 liter saus. Verdubbel indien nodig.
Ingrediënten:
1 kilo rijpe tomaten;
1 ui, gesnipperd;
1 klein worteltje, gesnipperd;
2 el verse peterselie, grof gehakt;
2 el verse basilicum, grof gesneden;
2 tenen knoflook, grof gehakt;
2 tl tomatenpuree;
Zout en peper naar smaak.
Bereiding:
Neem een pan met een dikke bodem en schenk hier wat olijfolie in.
Fruit de ui op middelhoog vuur tot deze glazig wordt. Ongeveer 5 minuten.
Hak ondertussen de tomaten in grove stukken.
Voeg nu de knoflook toe en fruit een halve minuut mee. Niet laten verbranden!
Voeg nu de tomaten, wortel, verse kruiden en tomatenpuree toe.
Roer goed door en breng aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper en kook ongeveer 15 minuten goed door.
Zodra de saus dikker wordt, haal je de pan van het vuur en zet je de staafmixer erin.
Pureer tot het de gewenste consistentie heeft.
Proef nogmaals en breng eventueel verder op smaak.
Serveer direct of maak dubbele hoeveelheden, koel af en vries in.
Lekker bij: https://www.weegclub.nl/forum/scotch-eggs-een-gemakkelijk-recept-voor-kerstmis-t49381.html
Bron: http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/ |
|