Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Mediterrane kipschotel met olijven.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Mediterrane kipschotel met olijven.



Ingrediënten voor 4 porties:

2 eetlepels olijfolie;
2 uien, grof gehakt;
2 tenen knoflook, geperst;
1 eetlepels rozemarijnnaaldjes, fijn gesneden;
40 gr chorizo, in kleine stukjes;
2 grote rode paprika's, zaad verwijderd en in stukjes;
40 gr zongedroogde tomaatjes, in stukjes;
400 gr klein gesneden tomaten uit blik;
3 eetlepels witte wijn;
4 kipfilets of grote kipkarbonades, ontveld en ontbeend (totaal ca. 450 gr);
50 gr ontpitte olijven (zwarte, groene of een mengsel van beide).

Bereiding:

In een grote braadpan of diepe koekenpan de olie verhitten en hierin ui met rozemarijn 15 minuten op matig vuur bakken tot de ui licht gekleurd is. Daarbij regelmatig omscheppen.
Chorizo en paprika toevoegen en enkele minuten op matig vuur meebakken tot de worst licht kleurt. Wederom regelmatig omscheppen.
Zongedroogde tomaatjes en tomaten uit blik met vocht toevoegen. Schenk de wijn erbij. Op smaak brengen met wat versgemalen zwarte peper (zout is waarschijnlijk overbodig, omdat worst, tomaten en olijven al zout leveren). Schep het mengsel om en breng het aan de kook.
Schep de stukken kip door de saus. Breng deze opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Laat de stoofschotel afgedekt 25 à 30 min. pruttelen tot kip en groenten gaar zijn. (Tot hier toe kun je de stoofschotel voorbereiden. Bewaar hem in de koelkast of vries hem in. Laat hem voor het serveren goed doorwarmen.)
Schep er kort voor serveren de olijven door.

Variatie:

Laat chorizo, paprika en zongedroogde tomaatjes achterwege en maak een saus van 3 blikken kleingesneden tomaten (à 400 gr) en 2 eetl. tijm- of lavendelhoning. Laat deze saus onafgedekt 30 min. pruttelen. Strooi kort voor het serveren 50 gr geroosterd amandelschaafsel over de stoofschotel.

Serveer er evt. knapperig koolhydraatarm brood bij.

Eet smakelijk.

Bron: http://allrecipes.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 13 mrt 2015 18:41    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1