Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54486 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Sinds kort heb ik een Actifry en probeer daar recepten mee uit.
Hoofdgerecht : Vlees : 4 of meer pers.
voedingswaarde Voedingswaarde per portie:
Energie 311kCal - Eiwit 30g - Vet 16g - Koolhydraten 12g
bereidingstijd Bereidingstijd: 30 tot 60 minuten
Rundvleesreepjes met taugé, peultjes en oosterse saus
ActiFry
Benodigdheden
. 500 gram rundvlees
. 500 gram peultjes
. 2 gele paprika\'s
. 1 rode ui
. 1 ActiFry lepel zonnebloemolie
. zout & peper uit de molen
. 2 ActiFry lepels teriyakisaus
. 1 ActiFry lepel gehakte verse koriander
. 1 ActiFry lepel sesamzaadjes
. 1 bakje tauge
Bereiden
Lekker thuis Chinezen, natuurlijk mét stokjes. Slijp de messen, daar gaan we! Kies voor het rundvlees à-la-minute-vlees, dus geen doorregen runderstooflappen. Het rundvlees in smalle reepjes snijden. De peultjes in drieën snijden. De paprika??s in reepjes snijden, wel eerst het witte binnenwerk verwijderen. De ui pellen, halveren en zo snijden dat er partjes ontstaan. Als je toch stukjes krijgt, krijg je met de andere helft een herkansing. Oké, nu de bereiding. Lepeltje zonnebloemolie erin, even wachten totdat het heet is en dan de vleesreepjes erbij. Achtereenvolgens de peultjes, paprika??s, ui en gehakte koriander toevoegen. De Teriyakisaus of kikkoman erover sprenkelen en ca. 15 minuutjes sudderen.
Laatste 2 minuten de taugé toevoegen. Strooi er vlak voor het serveren de sesamzaadjes over. Als je wilt kun je Chineesachtig variëren met een teentje knoflook, een scheutje ketjap (kikkoman) en andere groentes. Ni Hao, sambal bij? O ja voor de huisgenoten of gasten die koolhydraten erbij willen eten is het lekker met rijst en een schaaltje kroepoek.
Dit recept is geschreven door Mathijs Vrieze.
Bron: http://www.tefalgezondenlekker.nl/mathijsvrieze |
|