love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Auberginerolletjes met ricotta en munt. Voorgerecht.
Dit is een gegarandeerd altijd succes receptje op basis van gegrilde aubergine. De aubergine combineert heerlijk met de ricotta, munt en zelfgemaakte tomatensaus. Je kan het serveren als voorgerecht maar ook als hapje.
Benodigdheden voor circa 15 à 20 rolletjes:
2 flinke aubergines, in de lengte in plakken gesneden van circa 1 cm;
250 gr ricotta;
25 gr muntblaadjes, fijn gehakt;
25 gr bieslook, fijn gesneden;
25 gr geraspte Parmezaanse kaas;
olijfolie;
peper en zout.
Voor de tomatensaus:
1 rode ui, gesnipperd;
1 teentje knoflook, fijn gesneden;
1 blik gepelde tomaten, 400 gr;
olijfolie;
peper en zout.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een bakplaat licht in met olijfolie en leg hierop de aubergineplakken, bestrijk de bovenkant van de aubergineplakken ook licht in met wat olijfolie. Dit gaat het gemakkelijkst met een kwastje.
Bestrooi de aubergine met wat zout en peper en bak ze in 20 à 25 minuten in de oven tot ze zachter en lichtgekleurd zijn. Laat ze daarna uit de oven wat afkoelen voordat je de rolletjes gaat maken.
Maak in de tussentijd de tomatensaus. Hiervoor verhit je 1 el olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook circa 10 minuten.
Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen.
Bedek de bodem van een ovenschaal met 2 à 3 el van de tomatensaus.
Meng de ricotta, munt, bieslook en de helft van de Parmezaanse kaas, breng op smaak met peper.
Leg een el van de vulling op het uiteinde van de aubergineplakken, rol ze op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal.
Verdeel de rest van de tomatensaus over de rolletjes en maak het af met de rest van de Parmezaanse kaas.
Bak de rolletjes in 20 à 25 minuten tot de saus begint te borrelen.
Serveer de rolletjes direct uit de oven of wacht tot ze iets zijn afgekoeld samen met wat rucola blaadjes.
🍴Eet smakelijk🍴
Bron: http://www.appelsenbietjes.nl/
Laatst aangepast door love- to-cook op wo 26 aug 2015 17:49, in totaal 1 keer bewerkt |
|