Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
2 kilo tuinbonen;
25 gram boter;
klein beetje bloem;
4 eidooiers;
peterselie;
peper en evt. zout.
Bereiding:
Tuinbonen kunnen door het schilletje wat bitter smaken. Maar in dit recept zeker niet. Door de bonen te mengen met een saus van boter, wat bloem en eigeel krijg je een heerlijke zachte smaak. De saus is heerlijk smeuïg. Met wat groene peterselie erover maak je het gerecht helemaal af.
Dop de tuinbonen en was het zand eraf. Er blijft ongeveer 450 gram over. Kook ze in een bodem ongezouten water tot ze beetgaar zijn. Niet te lang dus. Vang een kopje kookwater op en giet de rest af. Smelt in een pan met dikke bodem de boter en strooi de bloem erdoor. Klop met een kleine garde tot er geen klontjes meer zijn.
Giet het kopje kookwater in de pan en klop tot er een iets dikkere saus ontstaat. Doe de tuinbonen erbij en warm het een minuut of 2 à 3 door. Zet het vuur laag en roer het eigeel erdoor. Warm dit ook nog even goed door. Zorg dat het niet meer kookt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer dit gerecht als bijgerecht of eet het als hoofdgerecht met koolhydraatarme boterhammen erbij.