Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwijder de harde bladeren van de koolrabi, snijd de binnenste bladeren fijn en zet ze apart. Schil de koolrabi en snijd het in plakken van 3 mm dik. Kook de plakken koolrabi 5 minuten in water met zout, giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd het sjalotje fijn. Laat de boter of olijfolie in een koekenpan smelten en fruit het sjalotje er kort in. Laat afkoelen. Doe de kaas, de eierdooier, room, zout, peper, peterselie, het fijn gehakte koolrabiblad en het sjalotje in een kom en meng het geheel goed. Vet een ovenvaste schaaltje in met boter. Vul deze om en om met plakjes koolrabi en saus. Gratineer het schaaltje ongeveer 20 minuten in de oven. Bestrooi het na 15 minuten met de gehakte noten.
Meteen serveren.