love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Bonte visschotel.
Ingrediënten voor 4 personen:
400 à 500 gram gefileerde kabeljauw of andere vis;
25 gram amandelmeel;
3 eetlepels slaolie;
2 middelgrote fijn gesnipperde uien;
1 middelgrote rode paprika;
3 eetlepels tomatenpuree;
2 eetlepels citroensap;
Worcestersaus;
3 middelgrote gepelde tomaten;
½ groene komkommer;
paprikapoeder;
klein geknipte peterselie;
plakjes citroen;
toefje peterselie;
peper;
zout.
Bereiding:
Was de vis en dep die bijna droog. Zeef de meel en voeg naar smaak peper en zout toe. Wentel daar de visfilets door.
Laat de olie in de pan goed warm worden, bak daarin de vis rondom even aan. Voeg de snippers ui toe en laat die glazig worden.
Was de paprika en snijd deze overlangs twee keer door. Neem de zaadlijsten met zaad weg. Verwijder de steel en snijd de stukken vruchtvlees overdwars in smalle repen. Doe die in de pan.
Vermeng in het kommetje de tomatenpuree met het citroensap, ½ eetlepel Worcestersaus en 4 eetlepels warm water. Sprenkel deze vloeistof over de vis in de pan. Draai de warmtebron zeer laag.
Snijd de tomaten overlangs door, neem de harde stukjes onder de kelkjes weg. Snijd de tomaten in plakjes.
Snijd ook de komkommer overlangs door en overdwars in halve plakjes.
Warm de plakjes tomaat en komkommer nog even mee. Strooi naar smaak paprikapoeder, zout en peper in de pan. Schep er voorzichtig de peterselie door.
Breng het gerecht over op de voorverwarmde serveerschaal. Garneer met de plakjes citroen en een plukje peterselie.
Bron: http://www.recepten.co/ |
|