Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
2 kg mosselen;
5 cl olijfolie;
10 cl melk;
100 gram champignons uit blik;
3 sjalotjes;
4 eidooiers;
scheutje witte wijn;
1 theelepel kerrie;
1 citroen;
zout en peper;
¼ l magere crème fraîche.
Bereiding:
Kook de mosselen op een hoog vuur met de wijn en het bouquet garni, zodat ze open gaan. Verwijder de bovenste schaal en houd ze warm in een diep bord. Zeef het kookvocht en houd dat apart. De sjalotjes fijn snijden en laten wellen in de olijfolie, zodat ze niet bruin worden. Pureer de champignons in de mixer en doe ze bij de sjalotjes; roeren. De melk voorverwarmen en erbij doen met het kookvocht en de eidooiers. Op smaak brengen met peper, zout, de kerrie en citroensap. Onder voortdurend roeren 10 minuten laten koken en daarna de crème fraîche erbij doen. Over de mosselen gieten, 10 à 20 minuten in een warme oven zetten en direct opdienen.
Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/
P.S. Bouquet garni.
Ingrediënten:
enkele takjes peterselie;
enkele takjes tijm;
een of enkele laurierbladen;
evt. salie, rozemarijn, prei, wortel, ui, citroenschil, knolselderij, peperkorrels en kruidnagels.