NinaM Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 18-3-2014 Berichten: 8057 Dieet: Low carb
|
|
Lasagne van knolselderij met kip
Ingrediënten voor 4 personen: 4 trostomaten, 1 knolselderij, 2 kippenborstfilets, 1 kippenbouillon blokje, oregano, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, nootmuskaat, peper en zout.
Bereiding:
Pel de tomaten en snijd ze in plakjes. Schil de knolselderij. Snijd de knol met een scherp mes in dunne plakken. Kook de plakken 7 - 8 minuten in bouillon en schep ze uit de pan. Snijd de kip in reepjes. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met plakken knolselderij. Bedek ze met de helft van de plakjes tomaat en de reepjes kip. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en oregano. Leg een tweede laag knolselderij en bedek ook deze met plakjes tomaat, kippenreepjes en kruiden. Dek af met de rest van knolselderij en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de lasagne in een voorverwarmde oven van 180°C en laat 30 minuten bakken.
Serveren met heerlijke frisse salade en lepel Turkse yoghurt of crème fraîche
Bron: http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/knolselder-gebruik-en-recepten/ |
|