love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Bloemkoolnasi met saté.
Ingrediënten 4 personen:
1 bloemkool;
⅙ ui;
1 teentje knoflook;
⅙ witte kool;
1 prei;
½ paprika;
1 handje taugé;
5 el Kikkoman sojasaus;
2 tl komijnzaad;
2 tl korianderzaad;
2 tl sambal;
1 flinke el kokosolie;
(optioneel, ei).
Satésaus:
⅙ ui;
1 teentje knoflook;
1 à 2 tl sambal;
5 flinke el pindakaas;
snufje komijnzaad;
snufje korianderzaad;
± 100 ml ongezoete sojamelk of kokosmelk.
Marinade:
2 kipfilets;
⅙ ui;
1 teentje knoflook;
4 el Kikkoman sojasaus;
2 tl sambal;
1 flinke el geraspte kokos;
snufje komijnzaad;
snufje korianderzaad.
Kipsaté:
Snijd de kipfilet in blokjes en doe het in een schaal met alle ingrediënten voor de marinade.
Laat het minimaal een uur in de koelkast marineren.
Na het marineren rijg je de kip aan satéprikkers en grill of bak je ze gaar in ongeveer 10 minuten in kokosolie.
Satésaus:
Snijd de ui en knoflook in fijn en fruit het in een pannetje met kokosolie.
Doe dan alle ingrediënten in de pan behalve de sojamelk of kokosmelk.
Meng alles goed samen en giet de soja of kokosmelk bij het geheel.
Kijk wat je fijn vindt qua structuur, als het te stevig is, doe je er meer melk bij, ander meer pindakaas
Nasi:
Rasp de bloemkool fijn en snijd de andere groenten in kleine stukjes.
Verwarm de kokosolie in een ruimte pan en fruit de ui en knoflook.
Doe dan alle kruiden bij de ui en knoflook, voeg dan de bloemkool en de groenten toe en bak dit in een paar minuten.
Het is klaar als de groenten goed zijn, dus proef af en toe of het op smaak is en de groenten gaar.
Maak een bord op met nasi, saté en de satésaus. Maak het af met wat frisse koriander.
10.5 koolhydraten per persoon.
Bron: http://oanhskitchen.nl/
|
|