love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
??Nutella?? cheesecake.
Ingrediënten (mini springvorm 12 cm).
Bodem:
15 gram boter (1.5 el);
4 el amandelmeel;
stevia.
Vulling:
100 ml slagroom;
60 gram roomkaas;
5 gram (1el) cacaopoeder;
10 gram suikervrije pure chocolade;
2 gelatineblaadjes.
Bereiding:
Smelt de boter en meng de amandelmeel en stevia bij de boter
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet het springvormpje in en doe het bodemmengsel in de springvorm en druk het goed aan met je vingers.
Bak de bodem af in 30 min (afhankelijk per oven), even in de gaten houden.
Maak ondertussen de vulling door de chocolade te smelten en alle ingrediënten bij elkaar samen te voegen (behalve de gelatine).
Als de bodem klaar is en afgekoeld, wel je de 2 gelatineblaadjes in een bakje met koud water, totdat ze slap zijn geworden.
Verwarm dan een pannetje met 3 el water en doe daar de gelatineblaadjes in (totdat ze smelten, niet laten koken!).
Giet het dan bij de vulling en giet het over de bodem.
Laat het minimaal 2 uurtjes opstijven in de koelkast en garneer het met stukjes walnoten.
8.5 koolhydraten voor hele taartje.
Bron: http://oanhskitchen.nl/
|
|