love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Napolitaanse andijvie.
Ingrediënten:
800 gr andijvie;
30 gr rozijnen, optioneel;
30 gr pijnboompitten;
5 ansjovis uit het zout;
30 gr zwarte olijven, bv. Griekse;
30 gr kappertjes;
3 theelepels extra vergine olijfolie;
2 teentjes knoflook.
Bereiding:
Maak de andijvie schoon en snijd de bladeren in grote stukken, elk blad in zo'n 3 of 4 stukken.
Giet de olijfolie in een hapjes- of koekenpan en verhit op hoog vuur. Voeg de teentjes knoflook toe en bak ze 3 minuten en verwijder ze vervolgens.
Zet de rozijnen (optioneel), pijnboompitten, ansjovis en kappertjes klaar.
Doe ze in de pan met de hete olie en bak 3 minuten op hoog vuur, af en toe roeren.
Voeg de grof gesneden andijvie toe en bak tot het geen vocht meer loslaat.
Je kunt het zo eten of mengen met Zero pasta.
Bron: http://watikgegetenheb.blogspot.nl/
|
|