love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Marokkaanse gehaktballetjes met ei en tomaat.
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr rundergehakt;
2 uien, gesnipperd;
¼ bosje peterselie, fijn gehakt;
3 tomaten, in stukjes;
2 tl gemberpoeder;
2 tl komijnpoeder;
2 tl paprikapoeder;
olijfolie;
4 eieren.
Bereiding:
Meng het gehakt met de helft van de ui, peterselie, peper en zout en alle specerijen.
Vorm kleine balletjes van het gehakt.
Verhit een scheutje olie in een tagine en bak de balletjes rondom bruin.
Voeg de rest van de uien, de stukjes tomaat, een scheutje water en desgewenst nog wat paprikapoeder, peper en zout toe.
Laat met het deksel op de tagine rustig gaar worden.
Breek als de gehaktballetjes gaar zijn de eieren erboven en laat met het deksel op de tagine het eiwit stollen.
Ik gebruikte hier 500 gr half om half gehakt en 5 kleine eitjes.
Bron: http://watikgegetenheb.blogspot.nl/ |
|