love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Zuurkool pompoen ovenschotel.
Ingrediënten voor 4 personen:
750 gram zuurkool;
900 gram pompoen, (1,5 pompoen schoongemaakt);
1 ui;
175 gr spekjes;
1 theelepel paprikapoeder (gerookt);
125 ml crème fraîche;
naar smaak groentebouillon poeder;
peper;
naar smaak dille;
naar smaak tijm;
150 gram zelf geraspte kaas;
75 gram rucola.
Bereiding:
Kook de zuurkool ± 20 minuten in een bodem water.
Was ondertussen de pompoen, schraap met een lepel de pitten eruit en snijd in grove stukken. (schillen hoeft niet bij de Hokkaido, lekker veel vezels!) Zet de pompoen net onder water en kook ± 10 à 15 minuten tot hij zacht is.
Snipper de ui grof en bak in wat kokosolie in 2 minuten samen met gerookt paprikapoeder. Bak de spekjes mee. Rasp de kaas en vet alvast een ovenschaal in.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet of zeef. Controleer of de pompoen gaar genoeg is en giet af. Stamp de pompoen tot een mooie gladde puree, dat kan met een stamper of staafmixer. Roer de crème fraîche door de pompoenpuree.
Leg eerst een dun laagje zuurkool op de bodem van de ovenschaal, strooi daar dille en tijm overheen. Meng de rest van de zuurkool door de pompoenpuree. Proef de zuurkool pompoenstamppot en breng op smaak met wat bouillonpoeder en peper.
Verdeel de helft van de puree over het laagje zuurkool, dan het ui-spek-mengsel en vervolgens de rest van de puree. Als laatste verdeel je de geraspte kaas erover. Kan afgedekt met huishoudfolie in de koelkast tot later gebruik.
Bak de zuurkool pompoen ovenschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. tot de kaas mooi goudgeel is. Als de schotel uit de koelkast komt iets langer.
Verdeel de rucola over 4 borden en serveer een stuk van de prachtig oranje ovenschotel daarboven op.
Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/
|
|