love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Provençaals stoofpotje van wilde eend.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eenden;
2 uien;
2 teentjes knoflook;
2 stukken prei;
1 el groene peper;
olijfolie;
2 laurierbladeren;
2 dl rode wijn;
2 dl kippenbouillon;
5 tomaten;
12 zwarte olijven;
fijn gehakte peterselie.
Bereiding:
Braad de in stukken gesneden eend aan in de olie. Snijd ondertussen de uien fijn, pers de look en snijd het witte deel van de prei in reepjes. Voeg dan ui, look en prei toe en laat meebakken. Vervolgens tijm, laurierblaadjes en de zorgvuldig met water afgespoelde groene peper toevoegen.
Overgiet het geheel met de wijn en de bouillon en laat het gaar stoven op een zacht vuurtje (met het deksel op de pan). Enkele minuten voor het vlees gaar is, voeg je de in stukken gesneden tomaten en de ontpitte olijven toe. Roer de peterselie eronder wanneer het vlees gaar is.
Bron: http://wildrecepten.com/ |
|