love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gebraden konijnen rug met gegrilde groenten.
Ingrediënten:
1 konijnen rug, uitgebeend maar in zijn geheel gelaten (vragen aan de slager);
water;
1 sjalot, fijn gesnipperd;
olijfolie;
1 takje tijm, blaadjes afgeritst;
4 kleine uitjes, gepeld en in vieren gesneden;
1 teentje knoflook, gesnipperd;
peper en zout.
Voor de groenten:
1 aubergine, in repen gesneden;
1 courgette, in repen gesneden;
8 nieuwe worteltjes, geraspt maar wat groen eraan gelaten;
1 peterseliewortel, in repen gesneden;
4 stronkjes rood lof, in vieren gesneden, kern verwijderd;
4 lange sjalotten, gepeld en in vieren gesneden;
1 takje tijm, blaadjes afgeritst;
olijfolie;
peper en zout.
Bereiding:
Leg de konijnen rug open en bestrooi met de tijmblaadjes.
Plooi de rug dicht en bind op met keukentouw.
Leg in een ovenschaal, kruid met peper en zout en verdeel er de uitjes en knoflook rond.
Giet een bodempje water in de schaal en laat in een voorverwarmde oven ca. 30 min. baken op 180°C.
Overgiet regelmatig met het braadvocht.
Doe er indien nodig tussenin wat water bij.
Stoom de groenten - op het rood lof na - beetgaar, neem uit en houd warm.
Verdeel als de rug gaar is de groenten en het rood lof er rond in de ovenschaal.
Druppel er wat olijfolie over, bestrooi met tijm en zet even onder de grill.
Zet de schaal op tafel, verwijder de koordjes en snijd de rug in plakken.
Serveer eventueel met Zero rijst, Zero pasta of gekookte aardappeltjes.
Bron: http://www.lekkervanbijons.be/
|
|