Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
25 gram eiwit(ten) van een klein ei;
snufje zout;
snufje zoetmiddel naar keuze;
10 gram lijnzaad fijn gemalen tot meel;
20 gram roomboter, gesmolten of kokosolie;
90 gram sesamzaad;
1 à1½ theelepel sambal, naar smaak;
peper uit de molen.
Bereiding:
Rooster de sesamzaadjes even in een droge koekenpan. Smelt de boter op laag vuur voor de helft in een pannetje, haal van het vuur en laat de rest verder smelten.
Maal het lijnzaad fijn in een molentje of gebruik een keukenmachine of vijzel.
Splits het ei en weeg 25 gram eiwit af.
Klop het eiwit los met een snufje zout, voeg dan alle overige ingrediënten toe en meng alles zorgvuldig door elkaar.
Verwarm nu de oven voor op 150°C.
Vandaag gebruikte ik een siliconen bakmat voor 8 grote whoopies en hield ⅓ van het "deeg" over. Dat bakte ik in 1 stuk.
Schep een bescheiden hoeveelheid deeg in een vorm en klop dat met een vork plat tot het overal net zo hoog is als het randje en de vorm helemaal bedekt. Zo vul je alle holtes netjes op. Maal er eventueel nog wat extra peper over.
Bak de kletskoppen 10 minuten, draai ze voorzichtig om en bak ze nog eens 5 minuten in elk geval tot ze droog zijn. Houd in de gaten want als jouw oven wat heter is verbranden ze snel.
Laat afkoelen en uitharden op een rooster.
Koolhydraten: 6,3 gr hele recept, 0,5 gr per kletskop (12 kletskoppen gemaakt).