love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Courgette pasta met pittige gamba's.
Benodigdheden voor 2 personen:
2 courgette;
10 kleine cherry tomaatjes;
200 gr gamba??s;
1 rode peper;
1 teen knoflook;
peper en zout;
2 handjes rucola (ook voor de pesto);
2 handjes pijnboompitten (ook voor de pesto);
olie (ik heb olie met tijm gebruikt).
Voor de pesto:
15 gr basilicum;
handje pijnboompitten;
handje geraspte oude kaas;
handje rucola;
5 el. truffelolie/gewone olie.
Extra:
spirelli (spiraalsnijder) (voor de courgette pasta);
blender/staafmixer.
Bereiding:
Pel als eerst de gamba??s. Snijd de rode peper en de knoflook fijn. Voeg dit toe bij de gamba??s met wat peper en zout en giet daarbij een flinke scheut olijfolie. Zet de gamba??s even aan de kant.
Snijd de uiteinden van de courgettes af en maak met de spirelli de courgette pasta.
Zet een grote pan/wok op het vuur en verwarm de courgette pasta. De courgette hoeft niet gegrild te worden, alleen verwarmd. Er komt veel vocht uit de courgette, een tip giet af en toe wat van dat vocht weg.
Maak ondertussen de pesto klaar. Doe de basilicum, pijnboompitten, rucola, geraspte kaas en de truffelolie in de blender/staafmixer en blend/mix de ingrediënten voor de pesto tot een gladde massa. Voeg de pesto toe bij de courgette pasta.
Wok de gamba??s 2 à 3 minuten. Wok de gamba??s niet te lang anders worden ze heel droog en taai.
Snijd als laatste de cherry tomaatjes door de helft en voeg die toe aan de courgette pasta.
Schep wat courgette pasta op een bord en leg daarnaast een handje rucola, met daarboven op de gamba??s.
Tip: Dit gerecht is ook te maken met andere soorten vis of vlees.
Bron: http://www.niecesinthekitchen.com/
|
|