THAISE VISBALLETJES
Benodigdheden:
450 gr kabeljauwfilet, 2 rode pepers, 2 teentjes knoflook, ca. 2 cm verse gemberwortel, 1 1/2 theelepel serehpoeder, 2 eetlepels Thaise vissaus, 1 ei, 3 eetlepels geraspte kokos (zakje á 125 gr), ca. 1 theelepel maïzena, zout, olie om te frituren, keukenmachine, keukenpapier.
Bereiden:
Kabeljauwfilets in stukjes snijden. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Pepers in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Gemberwortel schillen en in stukjes snijden. In keukenmachine pepers, knoflook, gember, serehpoeder en vissaus glad pureren. Vis toevoegen en fijn pureren. Ei, kokos en maïzena erdoor mengen tot smeuïge, samenhangende massa (event. meer maïzena toevoegen). Vismengsel op smaak brengen met zout. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Frituurolie verhitten tot ca. 170 graden. Van vismengsel met natte handpalmen 30 balletjes met doorsnede van ca. 3 cm vormen. Visballetjes met 6 tegelijk in hete olie gaar en mooi goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren. _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|