Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Groentevariatie met mascarponecrème
Bereidingstijd: 20 minuten (stoomgerecht)
Ingrediënten
1 courgette
1 koolrabi
1 romanesco
5 wortelen
250 gram mascarpone
50 gram boter
1/8 liter groentebouillon
zout, witte peper
sap en schil van 1 citroen
takje basilicum
Snijd de wortelen schuin in dunne plakjes en de koolrabi in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem daarna in middelgrote driehoeken. Maak van de romanesco kleine roosjes. Doe de groente in een stoombadje en stoom dit geheel 7 tot 10 minuten boven kokend water. Een stoomoven stel je in op 100 graden.
Laat de boter op laag vuur in de pan smelten en voeg lepel voor lepel de mascarpone toe. Voeg daarna de bouillon, de citroensap en citroenschil toe. Maak de crème naar eigen behoefte af met wat zout en peper. Vlak voor het opdienen roer je de basilicumblaadjes door de crème. Verdeel de gaargestoomde groente op een bord en serveer de citroenmascarponecrème apart in een schaaltje op het bord
Dit is een stoomgerecht, eet smakelijk |
|