Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Hartige taart met groenten
Voor de bodem:
200 gram amandelmeel;
½ theelepel zout;
2 eetlepels gesmolten kokosolie;
1 ei;
boter/olie om de vorm in te smeren.
Voor de vulling:
300 gram prei;
doosje champignons;
4 wortels;
100 gram sperziebonen;
1 ui;
2 teentjes knoflook;
250 gram (bio) rundergehakt;
5 eieren;
peper en zout naar smaak;
boter/olie om in te bakken.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C. Maak eerst de bodem: doe het amandelmeel samen met de kokosolie, het ei en een snufje zout in een beslagkom en maak hier een deegbal van. Laat het deeg heel even rusten, ongeveer 10 minuten en vet intussen de ovenschaal in met wat boter of olie. Bekleed de vorm met het deeg en druk goed aan, zodat de bodem en de zijkanten van de hartige taart niet meer dan een paar millimeter dik zijn. Bak de bodem van de taart in ongeveer 10 minuten voor.
De vulling: kook de wortels en sperzieboontjes in 5 minuten beetgaar. Snipper de ui en fruit deze in wat olie. Voeg de geperste knoflook toe en bak even mee. Snijd de champignons en prei in plakjes en bak met de ui mee.
Rul intussen het gehakt in een andere pan. Wanneer het gehakt gaar is, voeg je dit toe aan de champignons en prei.
De voorgekookte wortels en sperziebonen in plakjes/kleine stukjes snijden en ook bij de champignons en prei voegen. Kluts de eieren en voeg naar wens wat peper en zout toe. Ook kun je nog eigen favoriete kruiden toevoegen.
Schenk het eiermengsel bij de vulling voor de taart en schep even vlug om. Zet nu direct het vuur uit (anders stolt het ei) en doe de vulling van de hartige taart in de vorm (met daarin al de bodem). Bak de hartige taart nog zo??n 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron: www.volrecepten.nl |
|