Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gevulde kalkoen met wortelrozemarijnpuree

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Gevulde kalkoen met wortelrozemarijnpuree.



Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is vrij makkelijk te maken, hoewel het wel iets meer tijd vergt dan de doorsnee maaltijd. De wortelpuree is erg simpel en smaakt ook prima bij een stukje gestoomde of gebakken vis.

Ingrediënten voor 2 personen:
4 zongedroogde tomaten (gedroogd uit een zakje, niet op olie) *
2 kalkoenfilets
100 gram groene aspergetips
700 gram wortels
2 eetlepels olijfolie
2 takjes verse rozemarijn
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Week de tomaten in een paar eetlepels heet water.
Scheur 2 grote vellen aluminiumfolie af en leg deze op het aanrecht.
Leg op ieder vel aluminiumfolie 2 plakken Prosciutto naast elkaar. Laat ze iets overlappen.

Snijd de kalkoenfilets in de lengte in en vouw deze als een vlinder open. Duw met de vlakke kant van een groot mes goed op de filets om ze wat platter te maken.
Leg de filets opengevouwen op de Prosciutto.
Knijp het water uit de zongedroogde tomaten.
Leg 2 tomaten en ongeveer 6 tot 8 aspergetips op één kant van ieder van de opengevouwen filets.
Klap nu de lege kant van de opengevouwen filets over de vulling.
Rol de filets nu op zodat de Prosciutto er mooi omheen valt en vouw het aluminiumfolie dicht.
Leg de pakketjes in een ovenschaal en bak ze in 25 minuten gaar.

Begin nu met de wortelpuree; was de wortels goed en boen eventueel achtergebleven vuil af met een groenteborsteltje. Snijd de wortel in kleine stukjes en kook ze in 10 minuten gaar.
Giet de wortels af (vang wat van het kookvocht op).
Rits van 1 takje rozemarijn de naaldjes en voeg deze bij de wortels samen met de 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels kookvocht, zout en peper naar smaak. Pureer met een staafmixer tot een puree.
Kook de overgebleven asperges in 4 minuten gaar.

Zoek een vormpje voor de wortelpuree (een glas of bijvoorbeeld een klein schaaltje) en vet dit in met een beetje olijfolie. Vul de vormpjes met wortelpuree en stort dit op het bord.
Haal de kalkoenfilets uit de folie, snijd ze in plakken en leg ze samen met de gekookte asperges op het bord.

Bron: www.paleo-lifestyle.nl

*zongedroogde tomaten in een potje worden altijd bewaard in zonnebloemolie. Zowel zonnebloemolie als tomaten (nachtschade) zijn niet paleo 'proof', gebruik ze daarom met mate.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 23 jan 2016 23:36    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1