Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Bataat/spinaziestamppot.
Ingrediënten:
2 grote zoete aardappelen met oranje vruchtvlees (bataat);
1 grote ui;
300 à 400 gr verse spinazie;
30 à 50 gr (gras)boter;
fijngemalen zaadjes van 3 groene kardamompeulen (toko);
zout.
Bereiding:
Schil de bataat en snijd hem in grote stukken. Kook de bataat in ruim water met wat zout tot gaar. Snijd ondertussen de ui in zeer fijne ringen, grove ringen zijn minder lekker in dit gerecht, en fruit deze in een klontje boter tot lichtbruin.
Was intussen de spinazie en verwijder de grove stelen (als je wilde spinazie gebruikt).
Wanneer de bataat gaar is, giet je hem af en stamp je hem tot puree met een flinke klont boter (zeker 30 gram). Roer er gelijk de gefruite ui (incl. aanhangende boter) doorheen en de rauwe spinazie. De spinazie slinkt door de warmte van de puree. Verwarm de puree op laag vuur als deze teveel is afgekoeld. In principe, als je vlug werkt, is de puree warm genoeg om de spinazie te verwarmen, maar soms is een paar minuutjes op het vuur toch nodig.
Breng op smaak met de fijngemalen kardamom en zout.
Bron: http://leogoespaleo.nl/
|
|