Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Paleo stoofvlees
Ingrediënten:
1 kilo draadjesvlees (sukadelappen of runderlap);
1 flinke ui, in ringen;
paar kruidnagels;
paar pimentballen;
1 groot glas rode wijn;
250 ml. bouillon;
zout, peper;
olijfolie of grasboter;
1 el arrowrootpoeder of tapiocameel.
Bereiding:
Verhit wat olijfolie of grasboter in een braadpan. Bak hierin de uienringen en het vlees snel om en om bruin.
Voeg de specerijen toe. blus af met de bouillon en de wijn en vul aan met bouillon, wijn (of bij gebrek aan beiden water) totdat het vlees net onder staat.
Draai het vuur laag en laat in circa 2,5 uur zachtjes garen in een braadpan.
Breng op smaak met zout en peper. Neem wat van het kookvocht en meng dat tot een papje met de arrowroot. Voeg het weer toe aan het stoofvlees en breng langzaam aan de kook. Roer goed door. Indien de saus nog niet voldoende gebonden is, kun je deze stap met wat arrowroot herhalen.
Bron: http://leogoespaleo.nl/
|
|