love to cook Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 119 Dieet: Gezond eten
|
|
Amandel citroen tulband met amandelschaafsel.
Ingrediënten:
200 gr amandelmeel;
75 gr kokosrasp;
1 zakje bakpoeder (16 gr);
geraspte schil van (liefst biologische])citroen, anders goed wassen;
beetje citroen essence;
beetje vanille essence;
zoetstof naar smaak bv. Stevia of Tagatesse;
100 gr roomkaas (Linessa van Lidl);
60 gr boter;
4 eieren (M);
20 gr amandelschaafsel (voor onder in de tulbandvorm).
Bereiding:
Eerst amandelmeel, kokosrasp en bakpoeder goed mengen, dan de boter (even zacht laten worden eventueel in magnetron), roomkaas, citroenrasp en essences en eieren toevoegen. Alles op hoogste stand van de mixer goed kloppen en het beslag in een (siliconen) tulbandvorm scheppen. In ongeveer 40 minuten op 180 graden bakken. Let op: open de ovendeur niet tijdens het bakken.
Tips: Eerst het amandelschaafsel onder in de tulbandvorm strooien, voordat het beslag er bovenop gaat.
Proef altijd eerst het beslag, voordat het de vorm ingaat.
Gebruik een silliconentulbandvorm. Nooit invetten en plakt nooit vast. Ideaal!
Essences zijn te koop bij AH bij de bakproducten onder de naam Dr.Oetker, in de smaken: amandel, vanille, citroen, rum.
De tulband kan in 12 plakken gesneden worden.
Voedingswaarden 1 plak tulband: 198 Kcal., 7 Eiw., 17 Vet., 2 Kh., |
|