Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Spinaziestamppot met spekjes

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Spinaziestamppot met spekjes.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 knolselderij;
250 gram (biologische) spekblokjes of reepjes;
450 gram spinazie;
1 eetlepel olijfolie;
fijn zeezout en vers gemalen peper.

Bereiding:

Schil de knolselderij en snijd deze in kleine stukjes. Kook de knolselderij in 15 minuten gaar.
Bak de spekjes totdat deze krokant zijn. Ik voeg geen olie toe; er komt genoeg vet uit de spekjes om ze te kunnen bakken.
Leg een paar vellen keukenpapier op een bord en schep de spekjes erop. Laat ze goed uitlekken.
Snijd de spinazie in dunne reepjes.
Doe de spinazie zonder water in een pan en laat het op zacht vuur langzaam gaar worden.
Als de spinazie helemaal is geslonken, laat je deze uitlekken in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit.
Als de knolselderij gaar is, giet je deze af en voeg je de olie toe. Maak op smaak met peper en zout.
Pureer de knolselderij met een staafmixer tot deze mooi egaal is.
Voeg de spinazie en spekjes aan de knolselderij toe en schep ze er voorzichtig door.

Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 25 jan 2016 10:01    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1