Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Andijvie stamppot met knapperig gebakken rookvlees.
Ingrediënten voor 2 personen:
300 gram knolselderij;
300 gram bloemkoolroosjes;
½ stronk andijvie;
1 eetlepel olijfolie (extra vierge);
zout en peper;
verse nootmuskaat;
1 pakje runder rookvlees (100 gram).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes rookvlees erover. Bak rookvlees in 10 minuten krokant (je moet het zo kunnen afbreken).
Snijd de knolselderij in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes zijn, hoe sneller ze gaar zijn (en ik wil dat ze tegelijk met de bloemkool gaar zijn).
Kook de knolselderij en de bloemkool in 8 à 10 minuten gaar.
Was de andijvie en snijd deze in fijne reepjes.
Giet de knolselderij en de bloemkool af.
Voeg nu 1 eetlepel olijfolie aan de knolselderij en bloemkool toe en maak op smaak met peper en zout (houd er rekening mee dat het rookvlees wat er straks door gaat ook al zout is).
Rasp er nu verse nootmuskaat over naar smaak.
Stamp met een aardappelstamper tot een puree.
Voeg de andijvie toe en roer goed door. Zelf vind ik het lekker om de andijvie nog een minuut mee te verwarmen, zodat het nog iets slinkt, maar nog wel knapperig is.
Verdeel de stamppot over twee diepe borden en verkruimel de plakjes rookvlees erover.
Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/ |
|