Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
We vullen rijstvellen. Deze vellen zijn te koop bij een toko. Ik zet dan allerlei dingen op tafel om de rolletjes mee te vullen. De groenten blancheer ik altijd even. Zet hiervoor een grote pan water op het vuur en wanneer het water kookt, hang je een zeef in de pan waar je de klein gesneden groenten in doet. Na een halve minuut is de groente beetgaar.
Ideeën voor de vulling:
Kip/kipfilet;
Garnaaltjes;
Eendenborst;
Spek;
Wortel;
Witte kool;
Taugé;
Komkommer;
Sla;
Munt;
Peterselie.
Om in te dippen:
Ketjap;
Satésaus van notenpasta;
Thaise vissaus;
Soja saus.
Kruiden:
bv. koriander, Thaise basilicum, munt.
Hieronder laat ik je via de foto??s stap voor stap zien hoe je zo??n rolletje kunt maken:
Zorg dat je een pan gekookt water op tafel hebt staan. Hier doe je 1 rijstvel voorzichtig een paar tellen in, totdat het zacht is. Leg het dan op een bord.
Leg je vulling onder het midden op het rijstvel. Alles koud en alles beetgaar uiteraard.
Vouw de linker- en rechterkant van het rijstvel naar binnen.