Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Sesamcrackers met pompoenpitten.
Je kan de crackers beleggen met kipfilet en avocado of rosbief, de variant met kaneel is lekker met plakjes banaan.
Omdat ze makkelijk mee te nemen zijn vind ik ze ideaal voor de lunch of als tussendoortje, maar als ontbijt kan natuurlijk ook.
Ingrediënten (voor 8 crackers):
40 gram sesammeel;*
80 gram gebroken lijnzaad;
1 eetlepel pompoenpitten;
150 ml water.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe alle ingrediënten bij elkaar en roer goed.
Ik gebruik het liefst een rechthoekige flexibele bakvorm
Doe de ingrediënten in de vorm, verdeel het gelijkmatig over de bodem en laat 5 tot 10 minuten staan tot het lijnzaad al het vocht heeft opgenomen.
Snijd nu met een onscherp mes acht crackers. Zorg dat je voldoende ruimte laat tussen de snijvlakken zodat de crackers later niet aan elkaar blijven plakken.
Bak de crackers in de oven ongeveer 20 à 30 minuten tot ze knapperig zijn. Draai halverwege de baktijd de crackers een keer om.
Soms kan de oventijd iets korter of langer zijn. Dit hangt af van de gebruikte bakvorm; bij een kleinere bakvorm worden de crackers dikker en hebben ze wat langer nodig om knapperig te worden.
Heb je haast? Het afbakken kan ook in de magnetron; ongeveer 9 à 10 minuten op 900 Watt.
*Meel van sesamzaad is heel makkelijk te maken.Ekoplaza verkoopt grote zakken sesamzaad, die zijn naar verhouding veel goedkoper (een zak van 750 gram kost ? 3,09).
Zorg dat je een goede keukenmachine gebruikt. De keukenmachine moet geschikt zijn om noten te malen. Een koffiebonenmaler werkt ook (het duurt vanwege de kleine inhoud alleen iets langer).
Doe de sesamzaadjes in de keukenmachine en maal net zolang tot een fijne substantie ontstaat die lijkt op meel. Je kunt grote hoeveelheden in één keer maken, bewaar dit dan in de koelkast (het blijft vrij lang goed).
Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/ |
|