Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
1 bataat van ongeveer 180 gram;
1 pastinaak van ongeveer 140 gram;
een paar augurken (zoveel als jij lekker vindt);
optioneel: zilveruitjes;
1 eetlepel peterselie (liefst vers, anders gedroogd);
1 blikje kabeljauwlever;
peper en zout.
Bereiding:
De pastinaak en de bataat beiden schillen en in blokjes snijden. Bataat met water en wat zout opzetten en 20 minuten koken. Na 7 minuten de pastinaak toevoegen. Afgieten en even droog stomen.
Pastinaak en bataat prakken. Een halve en een paar augurken fijn snijden. Ik had helaas geen zilveruitjes in huis want dat is ook heel lekker er door heen. Een eetlepel peterselie toevoegen en alles door elkaar prakken. 1 blikje kabeljauwlever toevoegen met olie en alles weer prakken. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Een nacht in de koelkast laten staan. Het zuur moet goed kunnen inwerken. De volgende dag verdelen over twee borden en naar smaak opmaken.