Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Pizzabodem.
Benodigdheden voor de bodem:
500 gram mager rundergehakt;
3 eieren;
naar smaak zout en peper;
Voor de topping:
1 ui;
3 tomaten;
3 teentjes knoflook;
basilicumblaadjes;
1 eetlepel kokosolie;
groenten die je zelf lekker vindt, bv. champignons, paprika, courgettes, artisjokken of broccoli.
Bereiding van de gehaktbodem:
Bedek het bakblik met een vel bakpapier.
Maak een bal van het gehakt door het goed te kneden met de 3 eieren.
Voeg een beetje zout en peper toe aan het gehakt toe.
Verdeel de gehakt over de bodem van het bakblik.
Druk het geheel goed aan, zorg voor een regelmatige bodem qua dikte.
Zet de oven op 225°C en bak de gehaktbodem in ongeveer 15 minuten gaar.
Van de vulling:
Snipper de ui en bak hem goudbruin in de kokosolie.
Snijd alle groenten klein en bak deze mee.
Maak kleine blokjes van de tomaten, mix de tomaat met de knoflook, wat zout en basilicum door elkaar.
Verdeel deze mix over de gehaktbodem die inmiddels gaar is.
Verdeel over de mix de groenten naar keuze met de gebakken ui.
Bak de pizza in 10 minuten af op 225°C.
Voldoende voor 4 personen.
Bron: http://www.ikeetkoolhydraatarm.nl/ |
|