Meng twee eieren,met 1 volle eetl. gemalen lijnzaad,scheutje olie,wat zout en zoveel eiwitpoeder tot je een smeuige pasta krijgt.
Vergeet vooral het zout niet anders smaakt het nergens naar!
Pak een eetl van dit spul en schuif telkens met een mes een vlokje ervan in een pan water dat tegen de kook op het vuur staat.
Valt het uit elkaar dan moet er nog wat eiwitpoeder bij.
Zit alles er een minuut of zo in dan kun je het vuur iets hoger zetten. 7 minuten laten trekken (probeer er een)
Er werd bij algemeen ook verteld dat sommigen een aardappelpers gebruiken voor dit soort deeg,ikzelf heb dit nog niet geprobeerd,ik gebruik een hongaarse noedelschaaf,hier niet te koop.
Ik hongarije maken ze noedels op deze manier alleen dan met normaal meel en zonder lijnzaad.
Ik vond dat de lijnzaad de structuur verbeteren.
Je kunt natuurlijk ook kruiden door het deeg verwerken voor nog meer smaak!
Ik zat eraan te denken of dit deeg niet te frituren is,voor of na het koken,moet dit nog proberen.
Je kunt dit natuurlijk serveren met saus of de noedels bijna droogbakken in een koekepan met twee geklutste eieren.Daarna wat kaas erover?
_________________ _________________ Je kan beter een blauwtje lopen,dan een groentje blijven!!
|