garnalen
Ingredienten:
500 gr cocktailgarnalen, scampi's of gamba's (evt gaar)
4 cm verse gember, geraspt
3 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
sap van 1 limoen
50 ml kikkoman
50 ml wokolie
150 gr taugé
stukje courgette, in luciferreepjes
2 lente-uitjes, gesneden
Bereidingswijze:
Bereiding: 5 min, uur wachttijd, 20 minuten (snijden en bakken)
Maak van de gember, knoflook, limoensap, kikkoman en wokolie een marinade en laat de garnalen daarin een uurtje staan (af en toe omscheppen) Verhit een wok op hoog vuur. Bak de garnalen roze, voeg de taugé en courgette toe. Een paar minuten op hoog vuur omscheppen, lente-uitjes erbij, omscheppen en direct serveren.
Overige informatie over recept:
Als je dit in twee keer bakt, gaan de garnalen niet in hun eigen nat koken; Voor de liefhebbers van pittig: voeg bij de marinade een fijngsneden spaanse peper toe.
Recept van Lieke _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|