Dinjo Ik wil afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 3-3-2008 Berichten: 12 Dieet: Atkins Woonplaats: Achterhoek
|
|
Recept voor een low-carb slagroomtaart.
Beslag
3 kleine of 2 grote eieren
1 flinke eetlepel sojameel
1 flinke eetlepel roomkaas of yoghurt
vloeibare zoetstof naar smaak
flinke theelepel bakpoeder
Garnering
200 ml. slagroom
zoetstof naar smaak
suikervrije jam
hagelslag
eventueel aardbeien of frambozen
(bijpassend bij de jam)
Split de eieren.
Sla het eiwit met de zoetstof stijf.
In een andere kom het eigeel vermengen met de roomkaas of yoghurt, bakpoeder en het sojameel.
Dit mengsel bij het eiwit voegen en voorzichtig er door roeren.
Dit geheel in een ronde siliconen bakvorm doen en ongeveer 45 min. in de oven bakken op 150 graden.
Goed af laten koelen.
Slagroom stijf kloppen met de zoetstof.
De "pannenkoek" doorsnijden zodat de twee helften op elkaar passen.
Op de onderste helft een laagje jam doen.
Hierop een laagje slagroom.
Daarop de andere helft van de "pannenkoek".
Weer een laagje slagroom, (de zijkanten niet vergeten).
Verder garneren met hagelslag, toefjes slagroom en eventueel vruchtje op de toefjes.
Ik heb hier vijf punten van kunnen snijden.
Volgens mijn berekening zit in het geheel ongeveer 30 gr. koolhydraten. Het kan minder door de jam en de hagelslag weg te laten.
Eet smakelijk
groetjes Diny
PS. Als variatie is het mogelijk om cacao of oploskoffie door het beslag of door de slagroom te doen.
Als garnering kan ook amandalschaafsel gebruikt worden.
bovenop kan ook een chocolaatje op de toefjes gelegd worden._________________ |
|