1 poularde, ca 1.35 kg
4 el olie
2 el citroensap
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 rode Spaanse pepers, in stukjes
peper en zout
1 limoen of kleine citroen, in partjes gesneden
4 toefjes krulpeterselie
Verdeel de poularde in 8 of meer delen.
Maak een glad mengsel van olie, citroensap, knoflook, Spaanse peper en wat peper.
Leg de poulardedelen in een kom, schenk het oliemengsel erover en laat alles 2 uur staan.
Schep de delen elk halfuur even om.
Leg de delen op het ovenrooster en plaats het (niet al te dicht) onder de reeds hete ovengrill.
Rooster de borstdelen in 20 en de overige delen in 30 minuten goudbruin en gaar.
Keer ze enkele malen om.
Serveer met limoen- of citroenpartjes en toefjes krulpeterselie. _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|