Uit de "Boodschappen".
4 personen:
500 gr kipfilet
1 el gemengde orientaalse kruiden, Japanse kruiden of kerriepoeder
800 gr witlof
4 lente/bosuitjes
200 gr champignons
2-3 el olijfolie
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
100 gr gorgonzola of roquefort
versgemalen peper
zout
Voorbereiden: Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en bestrooi ze met de kruiden. Haal de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in reepjes van 1 cm. Verdeel de lente/bosuitjes in ringetjes en houd wat loof apart voor de garnering. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bereiden: Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep de kipfiletstukjes uit de pan en houd ze even warm. Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten. Schep de creme fraiche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is. Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooien met uitjesloof.
Totaal: 48g eiwit, 28 g vet, 7 g koolhydraten, 472 kcal.
Erg lekker!! _________________ Groetjes Esma
Atkins sinds 24 mei 2004
|