Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Dr. Cohen recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Cohen: Vera's weekmenu een complete week

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Vera
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-5-2008
Berichten: 1882
Dieet: Cohen
Woonplaats: Beekbergen (gemeente Apeldoorn)


  Reageer met quote
Vera's weekmenu met Cohen

Een kant en klaar weekmenu, waarmee je meteen kunt beginnen.

bestaande uit voorbeelden / tips gebaseerd op mijn ervaringen met het Eetplan van Cohen.


Kijk voor meer weekmenu's op:

https://www.weegclub.nl/forum/dr-cohen-weekmenu-f196.html




Weekmenu 1

Maandag
--------------------------------------------------------------------------------------


Ontbijt: 200 ml yoghurt met 2 kiwi's aan stukjes er door, een fjordcracker toevoegen (in stukjes breken of fijn stampen). - Tussendoor: 1 kiwi - Lunch: tomatensoep van 120 gram tomaat, 6 min gekookt in 175 ml water met peper, zout en evt kruiden, gepureerd met 20 gram philadelphia light, 2 crackers met op beide crackers 20 gram slankie 20 + smeerkaas. Tussendoor: 1 cracker met (als je dit lekker vindt) 1 theelepel mayo-extra light - Diner: 95 gram gegrilde zalm met 105 gram gewokte groenten zoals courgette, tomaat en lenteui. 's avonds (voor 21.00 uur): Vera's appelgebakje.


Dinsdag
--------------------------------------------------------------------------------------


Ontbijt:1 gekookt eitje op 2 fjord crackers met een halve tomaat (65 gram) en evt bieslook en een theelepel mayo-extra light - Tussendoor:1 appel - Lunch: 2 crackers belegd met 110 gram kipfilet (broodbeleg), salade van 115 gram groente, zoals sla, komkommer, tomaat, augurkjes(zonde suiker) met een dressing van balsamico-azijn met bruchettakruiden, zout en peper - Tussendoor: 1 kiwi - Diner:110 gram gegrilde biefstuk met gewokte verse spinazie (neem ongeveer 250 gram rauw) met een scheutje balsamico-azijn en kruiden- 's Avonds:1 cracker en 1 kiwi



Woensdag
--------------------------------------------------------------------------------------

Ontbijt: 2 crackers belegd met 70 gram philadelphia light, 80 gram tomaat en komkommer in plakjes met kruiden (bieslook, peper, zout) - Tussendoor: 90 gram meloen (geen watermeloen) - Lunch: romige courgettesoep van 120 gram courgette (of spruitjes)175 ml water en 30 gram philadelphia light, pureren en kruiden naar smaak, 2 crackers belegd met de overige 30 gram philadelphia-light met kruiden (of voor een zoete smaak met kaneel en zoetstof) - Tussendoor: 90 gram meloen - Diner:
120 gram gegrilde of gewokte kip (in een paar druppeltjes olijfolie) met 115 gram gewokte groentes zoals: champignons, paprika, tauge met een eetlepel sojasaus en zoetstof -
's Avonds:
Vera's appelgebakje


Donderdag
--------------------------------------------------------------------------------------

Ontbijt : ommelet van 1 ei met 65 gram champignons, tomaat, ui, peterselie en kruiden, 2 crackers - Tussendoor: 1 sinaasappel - Lunch: 2 crackers met 95 gram tartaar(rauw of gegrild) en 10 gram uitjes, theelepel mayo-extra light, 110 gram gewokte champignons/tomaat/ui - Tussendoor:1 kiwi - Diner:95 gram gestoofde kabeljauw in folie met 105 gram groente zoals tomaat, ui, groene paprika, bieslook, peper en zout, 1 cracker - 's Avonds:2 kiwi's.


Vrijdag
--------------------------------------------------------------------------------------

Ontbijt:70 gram Ricotta (of 200 ml yoghurt) met kaneel, zoetstof en 1 appel in stukjes - Tussendoor:1 cracker - Lunch: maaltijdsalade van110 gram tonijn (uit blik op water) met 110 gram ijsbergsla, asperges (uit potje) en tomaat, 2 crackers - tussendoor: 1 nectarine - Diner: 105 gram gegrilde kippepootjes of vleugeltjes (zonder vel) 115 gram bloemkool, 1 cracker - 's Avonds: 1 cracker


Zaterdag
--------------------------------------------------------------------------------------

Ontbijt:65 gram gerookte zalm (of hutte kase) op 2 crackers met 80 gram tomaat, ui en komkommer in plakjes, dille en wat kappertjes - Tussendoor:1 mandarijn - Lunch: maaltijdsalade van 95 gram veldsla, tomaat, komkommer, olijven en 65 gram fetakaas, 2 crackers - Tussendoor: 1kiwi - Diner: hamburger van 110 gram mager rundergehakt, 105 gram gewokte groente zoals courgette, champignons, ui en tomaat, 1 cracker - 's avonds: 90 gram meloen


Zondag
--------------------------------------------------------------------------------------

Ontbijt:1 gekookt ei, 65 gram asperges (vers of uit een potje)2 crackers - Tussendoor: 1 appel (rauw of warm uit de magnetron) - Lunch: Soep van 115 gram bloemkool, 6 min gekookt met 175 ml water en gepureerd, 2 crackers met 110 gram kipfilet (broodbeleg) of gegrilde kip - Tussendoor:1 kiwi - Diner: Meisjes "pasta" (zie het recept van deze week onderaan) -
's Avonds: 1 kiwi.

Het recept van de week:

"Pasta voor meisjes van plezier"

Hier het recept van Jamie Oliver, Cohenproof gemaakt door mijn man Serrie die mij tijdens het afvallen zo enorm gesteund heeft met zijn heerlijke cohenproof creaties van Jamie.



ingredienten:

Tonijn, uit blik op water + 3 ansjovis (totaal 100-120 gram)
3/4 tomaat
1/2 rode ui
teentje gesneden knoflook
4 olijven
spaans chili pepertje van 2 a 3 cm
sap van 1/2 citroen
1 kleine eetlepel citroenrasp
kappertjes
peper uit de molen
1 druppeltje olijfolie
Handjevol Bascilicum
Peterselie

Bereiding

Olijfolie in (kleine tefal of wok) pan
Hak de tomaat, ui, olijfjes, knoflook in stukjes.
Laat een druppeltje olijfolie goed heet worden.
Doe de tomaat, ui, olijfjes, kappertjes, knoflook en het gesneden pepertje in de pan, mengen en goed heet laten worden.
Doe de 3 anslovisjes er bij en laat smelten.
Doe de tonijn erbij, verdelen en mengen met de groentesaus.
Citroensap en Bascilicum er bij
Vuur laag, 10 minuten laten pruttelen. De saus wordt vloeibaar door het vocht uit de tomaat (zo niet, dan een scheutje water er bij)
Deksel op de pan tijdens het pruttelen.
Strooi op het laatst wat peterselie over de saus.

Serveer met 1 of 2 crackers (apart er bij of verkruimeld op het bord, onder de saus)

En smullen maar meisjes

Vera's appelgebakje:

1 cracker met 1 appel
Schil de appel en snijdt hem in stukjes of schijven, doe in een schaaltje, bestrooi met kaneel en zoetstof, dek af met magnetronfolie. Zet 1 minuut en 20-30 seconden in de oven op de hoogste stand (magnetron) Beleg de cracker met de appelschijfjes.




Aanvullingen op het weekplan:

Drink elke dag 1 1/2 - 2 liter water en/of kruidenthee.

Verder mag je koffie en thee drinken (zonder melk en suiker !)
en Lightdranken zonder calorieen, zoals Cola light/zero, sprite light, rivella light.

Mannen mogen per dag toevoegen:
2 crackers, 1 stuk fruit en bij de Lunch / Diner: 40 gram meer eiwitten en groenten.

Als een ontbijt- lunch of dinersuggestie je niet bevalt kun je het gewoon omruilen met een andere dag die je wel aanstaat.


- Zorg dat er minimaal (mag meer)5 uur tussen elke maaltijd is vanwege de tijd die het neemt voor je lichaam om eiwit te verwerken.

- Eet nooit na 21.00 uur (dus ook het tussendoortje van de avond niet)

- Zonder de 2 liter water/kruidenthee werkt het dieet niet optimaal en is bovendien nodig voor de afvoer van afvalstoffen

- Diabetici raadplegen eerst hun arts, alvorens te beginnen !

- De Yoghurt mag max 2 % vet bevatten
Tip: de Total 0 % bij de AH is heerlijk (Griekse yoghurt)

- Alleen de crackersvan Fjord gebruiken (blauwe pakken) te koop bij AH, Jumbo en nog een aantal grote winkelketens

- Bruchetta- en Italiaanse kruiden zijn te koop bij o.a. de Hema

- De Mayo-extra-Light van Calve is prima geschikt

- Geen gewone Soja-saus, wel de Japanse bio Tamari van Manna (natuurwinkel) of de Kikoman

- geen gewone bouillonblokjes of poeder gebruiken (alleen de vegetarische zonder gist zijn toegestaan)
Succes !

Voor meerdere weekmenu's kijk je op:



https://www.weegclub.nl/forum/dr-cohen-weekmenu-f196.html


Groetjes,
Vera Lachen



Foto vlak voordat ik het dieet (april 2008)van dr Cohen ging doen, 75 kg (maat 44)









Foto's gemaakt in december 2008, (vanaf 26 september 2008)op mijn streefgewicht van 57 kg (maat 36)


Voor vragen en het delen van ervaringen zien we je graag op dit forum bij het hiervoor bestemde onderwerp.

Alleen een PB sturen als het echt prive is of voor het aanvragen van aanvullende informatie en recepten.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: vr 03 okt 2008 23:34    
Berichten van afgelopen:   
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1