Fruitige havermoutkoekjes (10 stuks)
Ingrediënten
50 g Havermout (182kcal)
65 g zelfrijzend bakmeel (221kcal)
40 g basterdsuiker (155kcal) (misschien zijn er mensen die een goede vervanging hiervoor hebben?)
30 g = 3 el vloeibaar bak en braad ( (Dit product is geschikt voor koek en gebak en bevat veel minder verzadigde vetten dan margarine en is dus gezonder. Het is van diversen merken verkrijgbaar.heb rekening gehouden met becel multi: 222kcal)
35 g magere dikke kwark (21kcal)
40 g geraspte appel (20 kcal)
2 gewelde abrikozen (15kcal)
1 el honing of gembersiroop (32kcal)
1 el water
Kaneel naar smaak
Totaal 868 kcal per 10. Dus per koekje ongeveer 87kcal
Waarden per stuk:
Eiwit:4
Koolhydraten: 6,2
Vet: 8,1
Bereiding
Zet gedroogde abrikozen een nachtje te weken in water of koop voorgewelde abrikozen. Heb je een magnetron dan kun je in een afgedekt magnetronbakje gedroogde abrikozen met water op vol vermogen aan de kook brengen. Laat afgedekt nog ½ à 1 uur staan.
Snij abrikozen in zeer kleine stukjes. Verwarm oven voor op 180°C. Verwarm in een pannetje, water, vloeibaar bak & braad en honing of gembersiroop.
Meng in een kom, havermout, gezeefd bakmeel, kwark, suiker en geraspte appel en abrikozenstukjes en eventueel wat kaneel.
Voeg verwarmt bak & braad mengsel toe en roer goed door elkaar. Verdeel het deeg in 10 balletjes. Leg op je bakplaat een anti aanbakvel of bakpapier. Maak van de balletjes platte schijfjes van ongeveer ½ cm dikte en leg ze op de bakplaat.
Bak in het midden van de oven op 180°C. in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Als mensen tips hebben over gezondere of minder kcal rijke ingredienten dan hoor ik het graag!_________________ [img]http://i65.photobucket.com/albums/h235/Weegclubplaatjes/7_5_1381.gif[/img]
Mandy,
|