Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
vooraf ff, ik doe zelf alles met poeder gelatine en dan is 9gr. gelijk aan 6 blaadjes en voldoende voor een halve liter vloeistof.
Benodigdh.: 1/4 liter room
200 gr. roomkaas
2 eetl. mosterd (naar keuze)
4 blaadjes gelatine
ongeveer 500 gr. blokjes ham (of de ham pureren)
kruiden en/of bouillonpoeder naar smaak, beetje chilipoeder of sambal
tuinkers en kersttomaatjes
gelatine weken
room verwarmen met de roomkaas tot die gesmolten is, roer van het vuur af de mosterd erdoor, knijp de gelatine goed uit of in geval van poeder week dit even met wat citr. sap of water en warm het au bain marie tot het doorzichtig oplost roer dit dan door het hete roommengsel. Laat dit mengsel afkoelen tot het lobbig begint te worden.
Bekleed een rechthoekige vorm met plastic folie.
Schep de blokjes door het roommengsel doe dit in de vorm.
Laat 3 uur minstens opstijven.
Stort de terrine op een langwerpige schaal.
Dit is de eenvoudigste versie, het kan ook in een rijstrand en dan de tomaatjes in het midden
Garneer met toefjes tuinkers en roosjes van kersttomaatjes. |
|