love to cook Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 119 Dieet: Gezond eten
|
|
Aardbeienkwarktaart.
Ingrediënten voor 12 personen:
4 middelgrote eieren;
100 gr kristalsuiker of 50 gr Tagatesse;
45 ml water;
120 gr bloem of amandelmeel;
1 koffielepel bakpoeder;
750 gr aardbeien;
250 gr slagroom, light;
700 gr kwark, naturel (0% vet);
2 druppels vloeibaar zoetstof;
Vanille aroma, paar druppels;
2 koffielepels cacaopoeder, ongezoet.
Bereiding:
Splits voor het deeg 4 eieren en klop het eiwit stijf.
Klop de eidooiers met 100 gr suiker en 3 eetlepels water wit en romig.
Meng 120 gr bloem met 1 koffielepel bakpoeder, meng de eidooiers erdoor en schep daarna het eiwit er voorzichtig door.
Doe het deeg in een, met bakpapier beklede, springvorm (? 26 cm) en
bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Klop 250 gr slagroom op. Breng 700 gr magere kwark op smaak met een paar druppels zoetstof en
een paar druppels vanillearoma. Roer de slagroom erdoor
Haal de taart uit de vorm, laat afkoelen en halveer horizontaal.
Snij voor de vulling 750 gr aardbeien in stukjes en verdeel 2/3 daarvan over de onderste bodem.
Verdeel 1/3 van het kwark/room mengsel over de aardbeien.
Leg de tweede bodem erop en bestrijk de taart met de rest van de room.
Zet de taart ca. 2 uur in de koeling. Bestuif voor het opdienen met 2 koffielepels cacaopoeder en
garneer met de overgebleven aardbeien.
Smullen maar!
Bron: http://www.diabetesfonds.nl/ |
|