love to cook Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 119 Dieet: Gezond eten
|
|
Abrikozen- of perziken cake..
Ingrediënten:
175 gram boter (kamertemperatuur);
120 gram magere yoghurt (Alpro soya Naturel);
zoetstof naar smaak;
scheutje citroen aroma (Dr. Oetker);
2 theelepels baksoda;
4 eetlepels warme melk (Alpro soya, rode pak);
6 eieren;
250 gram amandelmeel;
Klein blik abrikozen of persiken (halve van Del Monte) uitgelekt,
Ovenschaal (circa 20 x 30 cm).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC en vet de ovenschaal in met olie of boter.
Laat de abrikozen of perziken goed uitlekken!
Roer de boter, yoghurt, de zoetstof en de citroenaroma tot een romig mengsel. Los de Baksoda op in de warme melk en roer deze door het mengsel.
Voeg de eieren en het amandelmeel toe aan het mengsel en roer opnieuw tot een glad geheel.
Leg de fruit helften in de schaal met de snijkant naar beneden en schenk het mengsel voorzichtig over de abrikozen in de schaal. Zet de schaal in de oven en bak de cake in ca. 40 minuten gaar.
Lekker met wat amandelschaafsel erover.
Laat de cake iets afkoelen en keer de schaal om op een plat bord of een taartschaal. Snijd de cake in ± 18 stukken.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.24kitchen.nl/ |
|