love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Ansjovisfrikadellen.
Ingrediënten:
10 ansjovisfilets;
3 koolhydraatarme boterhammen zonder korst;
500 gr mager gehakt;
2 eieren;
theelepel zout;
1 potje kappertjes;
3 eetlepels paneermeel of even een koolhydraatarme boterham in de foodprocessor;
6 groene paprika's;
3 eetlepels olie.
Bereiding:
Hak de ansjovisfilets klein. Week het brood in wat lauw water.
Leg het gehakt in een schaal, meng de gehakte ansjovis, eieren, zout, kappertjes en het goed uitgedrukte brood erdoor en kneed alles tot een soepel deeg. Het deeg moet iets steviger zijn dan voor normale frikadellen.
Er moet een stevige massa ontstaan. Kneed hieruit met vochtige handen worstjes van ongeveer 4 cm dikte.
Snijd de paprika's doormidden, maak ze schoon, was en droog de halve paprika's en snijd ze in vieren. Bestrijk de ansjovisfrikadellen en de stukken paprika met olie en
grill ze 5 minuten onder voortdurend keren en bestrijken met olie.
Serveer evt. met diverse broodsoorten en een gemengde salade.
Een lekkere snack.
Bron: www.culinairkookboek.nl |
|