love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Argentijnse steak met paprikasalsa.
Hoofdgerecht.
Ingrediënten oor 4 personen:
2 paprika's;
1 tomaat;
1 lente-ui;
2 takjes koriander;
2 el olijfolie;
2/3 el limoensap;
zout;
versgemalen peper;
4 rundersteaks, op kamertemperatuur;
25 gram boter;
plastic diepvrieszak.
Bereiding:
Een mooie basis voor het hoofdgerecht: steak met paprikasalsa. Hieronder vind je er een simpel recept voor.
Verwarm de ovengrill voor en rooster de paprika??s in 10 minuten rondom zwart. Laat de paprika??s omgeveer 10 minuten in een dichtgeknoopte diepvrieszak rusten. Ontvel de paprika??s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui en koriander fijn. Roer in een kom paprika??s, tomaat, lente-ui, koriander, olijfolie, limoensap, zout en peper door elkaar tot een salsa.
Verhit de boter in een koekenpan, kruid de steak met peper en bak deze in ca 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Breng de steak op smaak met zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep er salsa over.
Lekker met rijst en gegrilde maïskolf.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.verseoogst.nl/ |
|