Libby Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 11-2-2004 Berichten: 8514 Dieet: Alles met mate
|
|
Slierasperge “zoals het hoort” 4 personen
2 kg.witte asperges (AA-Super)
zout
500 gr. gekookte ham in plakken
8 eieren, gekookt, gepeld en gehalveerd
Leg de asperges voor gebruik een half uur in koud water. Schil de asperges en snijd de houtige uiteinden eraf. Bewaar schillen en uiteinden. Leg de schillen en de uiteinden op de bodem van een pan, dek af met een schone theedoek zonder luchtjes. Leg daarop de geschilde asperges. Vul op met water, een el boter (2 mag ook) en zout. Breng de asperges aan de kook, laat 5 minuten zachtjes doorkoken en draai het vuur dan uit. Laat de pan met het deksel erop nog 20 minuten staan en controleer dan of de asperges gaar zijn.
Voor de saus:
½ dl kookvocht
1 el crème fraîche
½ dl droge witte wijn
½ dl slagroom
100 gr. boter
peper en zout
cayennepeper
Verwarm het kookvocht in een steelpannetje. Voeg hier de slagroom (voorzichtig anders gaat het schiften) crème fraîche, witte wijn en 1 gare asperge aan toe en laat dit inkoken tot de helft van het volume. Pureer de saus met de staafmixer en wrijf door een zeef. Roer de boter erdoor en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Verdeel de asperges over 4 borden, leg de gehalveerde eieren aan de bovenkant van de asperges, verdeel de ham over de asperges en giet de aspergesaus er overheen. |
|