Dit is het recept van het chocolade/hazelnootgebak wat ik vandaag gemaakt heb.
Oorspronkelijk was dit een iets ander recept,maar ik deed weer eens iets fout en toen heb ik er maar een eigen inbreng van gemaakt.
Ingredienten.
3 eieren
2 eetlepels mascarpone
Zoetstof naar smaak
scheutje vanilleextract
2/3 afgestreken eetlepels cacao.
150 ml slagroom
Handje hazelnootmeel
Oven voorverwarmen op 150 graden
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Mix de eidooiers met zoetstof,mascarpone,vanille,slagroom , hazelnootmeel
en cacao.
Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel. Verdeel het beslag over 4 ingevette vormpjes (te koop bij blokker) ter grootte van een gevulde koek. Het moet ongeveer 1 1/2 uur in de oven bakken. Let op!! Baktijden kunnen verschillen in verband met verschillende ovens!!
Klop wat slagroom stijf met zoetstof,snijd de afgekoelde broodjes door het midden in en doe er slagroom tussen een toef slagroom er bovenop!! en strooi als laatste eenbeetje cacaopoeder over de slagroom heen.
Variatie is ook mogelijk!!
Eet smakelijk!! _________________ Je kan beter een blauwtje lopen,dan een groentje blijven!!
|