Courgettesoep met gerookte zalm
Omschrijving
Soep die ook koud gegeten kan worden.
Vervang de rucola eens door waterkers
Ingrediënten
100 gr gerookte zalm
300 gr courgette
1 ui
knoflook naar smaak
15 gr boter
75 gr rucola
1/2 l vlees bouillon met kruiden
zout
peper
Voorbereiding
Snijd courgette in kleine blokjes
pel en snipper de ui
pel en snipper de knoflook
Bereidingswijze
Smelt de boter in een soeppan
laat ui en knoflook glazig worden
voeg courgette toe en laat in 4 minuten afgedekt zacht worden
voeg bouillon toe en verwarm nog 5 minuten op zacht vuur
schep de rucola door de soep
pureer met staafmixer tot gladde lichtgebonden soep
breng soep op smaak met zout en peper
snijd zalm in reepjes van 1 cm
schep de soep in 4 warme diepe borden, maak in het midden een bergje zalm en versier met rucola
Tip: Voor extra gebonden soep, wat kruidenkaas toevoegen of room
Eetsmakelijk! _________________ It's in the valleys I grow
|