Creme Brulee
Ingrediënten
4 personen:
500 ml slagroom
5 eidooiers
2 tl amandelaroma
1 vanille stokje
amandelpoeder
wat zoetstof
Werkwijze:
Warm de room op in een pannetje. Splijt het vanille stokje in 2en en schraap de zaadjes eruit. Doe dit bij de room met de stokjes. Laat dit langzaam tegen de kook aan komen. Klop de eidooiers ligtgeel en romig. Haal de pan van het vuur en giet al kloppend heel voorzichtig de hete room bij de eidooiers. Goed blijven kloppen!!
Voeg 2 tl amandelaroma en wat zoetstof toe en giet alles weer terug in de pan. Warm het weer langzaam op en blijf roeren. Absoluut niet meer laten koken!!! ( je krijgt dan roerei) Haal de vanille stokjes eruit.
Giet de room in 4 platte schaaltjes en laat buiten de koelkast afkoelen. Zet dan ongeveer min. 6 uur in de koelkast om op te stijven.
Rooster het amandelpoeder in een pan en sprenkel wat over de koude creme brul?©e.
Eet smakelijk! _________________ It's in the valleys I grow
|