Wat mag ik hier?
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
*Als je inlogd mag je meer.
Auteur |
Bericht |
Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Garnaalsoep
Aantal personen: 4
Ingredi?«nten
500 gr visafval van de visboer, liever geen zalm.
500 gr ongepelde garnalen
1 prei
1 wortel (prei en wortel worden alleen gebruikt om de bouillon van te trekken daarna gaat het er uit)
1 dl blond bier (niet gebruiken in fase 1,2,3)
50 gr boter
Peper
Zout
Bereiding:
Maak eerst de basis van de soep:
Dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout
Pel de garnalen
Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van de garnalen toe.
Houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt.
Schep de boter in een ander pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat.
Om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe
Zet het vuur van het 2e pannetje laag.
Giet onder voortdurend roeren het bier(niet in fase 1,2,3) bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten koken om een smeu?¯g geheel te krijgen.
Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan (no.2) van het vuur.
Zeef de bouillon en druk de ingredi?«nten goed uit.
Giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe pan van de bouillon.
Giet de bouillon er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren.
Controleer of er nog kruiden bij moeten.
Dien de soep zeer warm op.
Als u per s?© tomatenpuree (1 eetlepel) en room (50 gr) wilt gebruiken, moet u die toevoegen voor de rest van de garnalen.
De soep heeft dan een mooie, helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 21 mrt 2004 15:39 |
|
|
|
|
|
Tijden zijn in GMT + 1 uur
|
Pagina 1 van 1 |
|