IJsroomtaart
6 porties
5 eidooier's
zoetstof gelijk aan 200 gr suiker
6 eetlepels heel sterke koffie of oploskoffie
3 blaadjes witte gelatine
?¾ l slagroom
Eerst de koffie maken, die moet namelijk koud zijn voor gebruik.
De blaadjes gelatine weken in koud water.
De eidooier's, zoetstof en de KOUDE koffie in een grote kom zeer luchtig kloppen met een mixer.
( 5 ? 10 minuten ) De kom in een grote pan met kokend water plaatsen en de inhoud verder blijven kloppen
( ondertussen het water niet borrelend aan de kook houden ) tot het een cr?¨mige massa is geworden.
De cr?¨me moet heet zijn !! De gelatine uitknijpen en meteen door de nog hete cr?¨me kloppen.
De kom nu in koud water plaatsen om af te koelen en nu en dan omroeren.
Intussen de slagroom zeer stijf kloppen .
Als de cr?¨me voldoende afgekoeld is maar nog niet dik, de slagroom er voorzichtig onder scheppen.
De massa in een grote puddingvorm gieten, of in verschillende kleine potjes en in de diepvries plaatsen .
Er is wel wat werk aan, en je moet zien dat de cr?¨me goed gebonden is, want anders zakt de koffie uit naar de bodem terwijl hij in de diepvries staat. Dan kan je hem wel eten hoor, maar hij is wel minder lekker.
Geen te grote porties nemen, het ijs is vrij zwaar maar wel heeeel lekker.
Je kunt het mengsel ook in de ijs machine kan gieten en zo verder bereiden _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|