Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Taart van Twompie
Eerst de bodem maken:
Oven op 175 º voorverwarmen.
5 eieren mixen
200 gram amandelmeel er door mixen.
Natrena naar smaak ( ± 1 dopje)
60 gr gesmolten roomboter er door (indien nodig iets meer)
3/4 zakje bakpoeder
2 á 3 eetl. cacao
Ik had nog een dopje chocolade-extract, maar het kan ook zonder.
Smaakje. Vanille- of amandelessence.
Goed mixen en dan in een vorm doen. Ik had een siliconenvorm.
± in 20 min gaar bakken en af laten koelen. Eventueel invriezen.
Dan de taart:
De bodem op maat snijden voor een springvorm. Ik had een kleine springvorm. Heb jij een grotere springvorm, verdubbel dan de hoeveelheden, want hij moet mooi royaal van hoogte zijn!
2 dl slagroom
125 gram roomkaas
1 dl yoghurt
3 blaadjes gelatine
2 eetl cacao
Gelatine weken in koud water → oplossen in 2 eetl. heet gemaakte slagroom.
Slagroom kloppen.
Aparte schaal: roomkaas, yoghurt, en afgekoeld gelatine voorzichtig door elkaar scheppen.
Op smaak maken met zoetstof.
Dan slagroom en gelatine/roomkaas/yoghurt mengsel doorscheppen en op de taartbodem uitstrijken.
Paar uur later:
3 blaadjes gelatine
1 á 2 eetl citroensap
¼ l slagroom
zoetstof
Gelatine weken → oplossen in heet citroensap → iets af laten koelen en door de slagroom roeren. Op smaak maken met nog wat zoetstof. Via de bolle kant van een lepel de al wat lobbig geworden slagroom - tot zo lang wachten " over het chocolade gedeelte verdelen. Weer oplaten stijven. Bij voorkeur een nacht. Dan garneren. Ik had er ontdooide frambozen over gedaan. Maar kan met van alles zijn. |
|